Svake godine 8. ožujak obilježava se kao Međunarodni dan žena, dan posvećen borbi za ženska prava i spolnoj jednakosti. Biti žena prije svega znači biti jaka, biti svoja. Pritom mi žene prečesto zaboravljamo na sebe. Teme poput ženskog intimnog zdravlja i brige o sebi još uvijek zauzimaju premalo prostora te upravo to želimo promijeniti!

VAŠE TIJELO VAM MOŽDA POKUŠAVA NEŠTO REĆI

Iako se svaka druga žena bori s intimnim problemima, razgovor o tome kod većine izaziva neugodu i sram, mišljenje kako se to dešava samo nama. Međutim, na narušeno žensko zdravlje ne treba gledati kao na slabost već kao na znak da trebamo napraviti nešto za sebe, opustiti se, smanjiti stres i jačati imunitet. Za održavanje ženskog zdravlja potrebno je voditi brigu o zdravom načinu života, što podrazumijeva zdravu prehranu sa što više prirodnih, a što manje industrijskih, prerađenih namirnica, voditi brigu o odgovornom spolnom ponašanju, odlaziti na redovite ginekološke preglede i slušati svoje tijelo.

KAKO PREPOZNATI VAGINALNU INFEKCIJU?

Jedan od najčešćih intimnih problema koji muči mnoge žene su vaginalne infekcije koje mogu biti bakterijske, virusne ili gljivične. Ovi nepoželjni gosti često za sobom ostavljaju crvenilo, žarenje i peckanje, nelagodu, bol pri odnosu, bol pri mokrenju, pojačan iscjedak neugodnog mirisa, suhoću rodnice, osip te osjećaj težine u trbuhu. Isto tako, pretjerana higijena neodgovarajućim sapunima, upotreba tampona, upotreba hormonalne kontracepcije, depilacija, sintetičko donje rublje, higijenski ulošci mogu stvoriti idealne uvjete za razvoj mikroorganizama. Tegobe se kreću od blagih koje samo stvaraju nervozu do onih koje mogu imati ozbiljne posljedice na kvalitetu života.

FemiCare spray namijenjen je ženama svih starosnih dobi za regeneraciju oštećene kože i sluznica. Pogodan je i kao pomoćni tretman kod vaginalnih infekcija, poslije odnosa, nakon depilacije, za žene u menopauzi. Prikladan je i za trudnice i dojilje, kao i nakon epiziotomije.

VAGINALNI ISCJEDAK JE NORMALNA I ZDRAVA POJAVA

Iako ženama stvara neugodu, tijelo se na taj način čisti i štiti od nastanka infekcija. Vaginalni iscjedak pomaže vagini održati zdravu bakterijsku floru. Promjene iscjetka nisu uvijek znak infekcije. Njegov izgled se mijenja tijekom menstrualnog ciklusa i u različitim fazama života. Međutim, neobičan iscjedak – bijel, gust, grudast ili siv, uz karakterističan neugodan miris najčešće je znak vaginalne infekcije – bakterijske ili gljivične.

Vagitorije pomažu kod gljivičnih i bakterijskih infekcija, reguliraju sekret, svrbež i neugodan miris. Čuvaju vaginalnu floru. Pomažu i kod problema vaginalne suhoće.

PRIRODNI LIJEKOVI ZA SAMOLIJEČENJE BLAŽIH OBLIKA VAGINALNIH INFEKCIJA

Učinak terapije osjetit će te za nekoliko dana, tako da je dobra ideja korištenje proizvoda koji hlade kožu te ublažavaju svrbež i iritaciju. Ti proizvodi, obično u vidu sprejeva, melema i vagitorija mogu se kupiti u ljekarni.

Melem za intimnu njegu sadrži snažnu kombinaciju sastojaka za liječenje i prevenciju gljivičnih i bakterijskih infekcija te HPV-a. Ima prouupalno, antivirusno i antibakterijsko djelovanje. Ublažava i otklanja osip i svrbež .

Važno je pri pojavi bilo kojeg od spomenutih simptoma reagirati, ne ignorirati nastali problem nego poduzeti odgovarajuće korake, pitati za savjet vašeg ljekarnika ili, ukoliko procjenite da je potrebno, i vašeg ginekologa. Preuzmite kontrolu nad vašim intimnim zdravljem.

Potražite putem našeg web shop-a: FemiCare proizvodi za intimno zdravlje žena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *