KOLAGEN – formula koja podmlađuje

JU "Internacionalna ljekarna/apoteka" Vitez

Kolagen predstavlja čak 30 % svih bjelančevina te je tako najzastupljenija bjelančevina u ljudskom tijelu. U našem tijelu ima više od 28 raznih vrsta kolagena.

Kolagena su vlakna glavni tvorci međustaničnih tvari vezivnih tkiva, čime stanicama daju potporu i brinu se za stabilnost tkiva. Prisutan je u koži, hrskavici, kostima, mišićima i tetivama te u svim vezivnim tkivima.

Naše tijelo kolagen proizvodi samo, ali nakon 20. godine u tijelu se proces nastajanja kolagena uspori. To se prvo primijeti na koži koja postaje suha i opala, pojave se bore, nokti postanu krhki i lomljivi, a kosa tanja. Pad kolagena u tijelu odražava se i u otežanom kretanju, jer se smanjuje količina kolagena u zglobnoj hrskavici i tetivama te u mišićnim vlaknima, koja postaju sve manje elastična, a mišićna se masa počinje smanjivati.

Kada nam je neophodan kolagen?

Korištenje kolagena kao prehrambenog dodatka ima smisla započeti već u 20. godinama. Hidrolizirani kolagen, naime, neće zamijeniti izgubljeni kolagen u tijelu, no osigurat će stalni izvor građevnih blokova za vlastiti kolagen. Sastav hidroliziranog kolagena, naime, prilagođen je tako da se čestice kolagena dobro apsorbiraju, u velikoj mjeri neoštećene dolaze u krvotok i odlaze tamo gdje je tijelu kolagen najviše potreban.

Ako počnemo konzumirati kolagen dovoljno rano, vidjet ćemo promjene već u roku od mjesec dana. Što smo mlađi, to je manji udio našeg vlastitog kolagena propao i naše tijelo treba manje poticaja „izvana“. Međutim, ako započnemo s konzumiranjem kolagena kada su bore na našoj koži već izražene, za prve rezultate trebat će čekati najmanje dva ili tri mjeseca.

U našim ljekarnama savjetujemo različite formulacije dodataka prehrani sa kolagenom, od tečnih oblika, kolagena u prahu, kapsula koje sadrže sam kolagen ili su kombinacija sa drugim nutrijentima važnim za sinergističko dejstvo sa kolagenom. U našem galenskom laboratoriju smo razvili formulaciju KOLAGEN DNEVNE KREME, koju preporučujemo za njegu kože. Redovitom upotrebom koži vraća elastičnost, smanjuje znakove starenja.

Pravovremen savjet vrijedi zlata, zato ne prepuštajte ništa slučaju i zatražite savjet u našim ljekarnama.

Vaša JU “Internacionalna ljekarna/apoteka” Vitez

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *